Home » Serveis » Altres serveis

Altres serveis

Manteniment de Jardineria

El polígon de Bufalvent està format per 11 carrers i entre tots ells sumen uns 9 km aproximadament. La totalitat dels carrers compten amb voreres en ambdós cantons. Aquestes voreres són força amples ja que cadascuna compta amb dos parterres laterals verds i una zona central enrajolada.

El creixement de les herbes als parterres és un dels fets que s'ha volgut evitar a Bufalvent, per fer que el polígon gaudeixi d'una imatge cuidada i endreçada.

La jardineria de tot el polígon la gestiona l'Associació d'empresaris amb recursos econòmics municipals. Les herbes es tallen entre 3 i 4 vegades a l'any, a banda d'altres actuacions a la rotonda enjardinada, a les zones verdes i al arbres.

Manteniment de la rotonda enjardinada.

Zones d'aparcament

Tot i disposar d'un servei de transport públic, gran part de les persones que treballen en el polígon, s'hi desplacen amb vehicle privat. Per alleugerir els carrers de cotxes estacionats, a Bufalvent hi ha 5 zones d'aparcament adequades per a vehicles convencionals i 4 de projectades per ampliar-ne la capacitat. A banda, el polígon compta amb una zona d'aparcament adaptada a vehicles de gran tonatge com ara camions i autocars, totalment pavimentada i molt ben il·luminada.

Boques d'incendi

Bufalvent compta amb 71 boques d'incendi públiques i 11 de privades, totes identificades al plànol del polígon i senyalitzades. El manteniment d'aquestes boques es realitza cada any amb la col·laboració dels bombers.

Rètol Informatiu

Un dels problemes més freqüents als polígons és que sovint els transportistes, camioners, proveïdors i clients que no coneixen el polígon, tenen moltes dificultats per trobar les empreses que busquen. Això és degut bàsicament a una senyalització de carrers deficient, incompleta o errònia. Bufalvent disposa d'un punt d'informació i plànol informatiu degudament indicat en una de les entrades al polígon.

Rètol informatiu

En aquest, hi ha per ordre alfabètic les empreses pel nom, amb l'adreça i el número de carrer. Juntament amb la llista d'empreses, també hi ha un plànol per poder ubicar l'empresa cercada dins el polígon. L'associació d'empresaris actualitza anualment les plaques de les empreses, baixes, altes i canvis de noms d'empreses.

Deixalleria municipal

A Bufalvent no hi ha recollida de residus per part de l'Ajuntament de Manresa des de fa ja uns anys. Això fa que cada empresa pugui decidir com gestionar els residus que genera, contractant els serveis d'una empresa especialitzada. Aquest canvi en la gestió de residus ha comportat una millora apreciable en l'aspecte dels carrers, ara molt més nets i sense contenidors municipals.

Dins la zona industrial hi ha la deixalleria municipal, que per residus puntuals que no formin part del procés productiu, està al servei de les empreses.

Transport públic

A Bufalvent hi ha 4 parades de bus, degudament senyalitzades i amb marquesines i bancs. El servei de bus que arriba a Bufalvent també connecta Manresa i El Pont de Vilomara amb una freqüència d'1h.
PDF Horaris i tarifes

Serveis propers a Bufalvent

  • · Comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Catalunya Central, just a tocar del polígon.
  • · Parc de Bombers de la Catalunya Central, a menys de 15 minuts en cotxe.
  • · Hospital General, a menys de 10 minuts en cotxe.
  • · Consorci del Bages per la gestió de residus, ubicat dins del Parc Ambiental de Bufalvent.
  • · Hipermercat, just a tocar del polígon.
  • · Hotel, entitats financeres, etc.

Associació d'Empresaris de Bufalvent    ·  C/Josep Comas i Solà, 27 baixos · Polígon Industrial de Bufalvent · 08243 · Manresa · Telèfon 93 877 41 56 - Fax 93 877 41 55

"));